forskarfrossa

Svarta svanar – finns det?

In Djur och natur on 22/06/2011 at 4:36 f m

Japp. Här i Adelaide längs River Torrens (floden som ringlar sig genom Adelaide) finns en hel hop. De svarta svanarna är inhemska faktiskt. Märkligt att se SVARTA svanar. De är mest spektakulära på kvällen då brytningen mellan de svarta fjädrarna och de illröda näbbarna blir som tydligast. Går det att se på bilderna? Får försöka fånga de på bild dagtid också – återkommer. Apropå kväll, här kommer mörkret redan strax efter 17. Vilken skillnad jämfört med Uppsala, för att inte tala om norra Sverige!

Annonser
 1. Ja det är väl klart att svanarna ska vara svarta Down under – spektakulära! Här på AR-divisionens administration har vi ätit jordgubbar och glass och börjar fundera på midsommar. I morgon kommer Ingrid Persson och Annemieke Åhlenius till vår APT för att (förhoppningsvis) ge en bild av vår framtid. Det är spännande nästan varje dag. Ha en riktigt skön midsommar i Adelaide!
  Hälsnignar
  Kjerstin

 2. Vilka vackra svanar…..! Midsommarhelgen har just passerat här med vackert väder(allafall på Gräsö) Hoppas du fick tag i nån slags sill? Hoppas ni snart också hittar någonstans att bo, känns som om det är prio 1, eller?
  Birgitta

  • Tyvärr tyvärr. Inget boende ännu. Försöker ha is i magen. Det är en helt annan procedur här när det gäller hyra hus. Har förstått att utlänningar står sist på listan. Har du semester nu? Gräsö för hela slanten antar jag! Må så gott! Kram Åsa

 3. Ååh, vilka vackra svanar!! Onekligen ”exotiskt” för oss på andra sidan Jorden!!!

  Idag har det varit nästan oliiiidligt varmt i Halmstad…..Förmodar att det inte är något att klaga över jämfört med hur ni har det……. men 27 grader utomhus och 28 grader inomhus innebär att man går omkring med golvfläkten i ena handen och vattenglaset i det andra och varken kan eller orkar göra något……. Bäst att njuta medan tid är för om två dagar är regnet över oss igen…….
  Ha det bäst!!
  Kram på er allihop!!!! /A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: